2023. április 12-15. Budapest

The Female Voice Of Iran

Andreas Rochholl, Yalda Yazdani és Sebastian Leitner filmje.
farszi dokumentumfilm, angol felirattal
(76’)
 

04.15. Szombat 17:00 | Toldi mozi, Kisterem

04.15. Szombat 18:20-18:40 A vetítést követően Yalda Yazdani-val Mesterházy Lili beszélget.

©

Van, amikor az éneklés a legbátrabb tett – ahogy az iráni nők jól tudják: önállóan 1979 óta nem énekelhetnek nyilvánosan Iránban. A film alkotó hármasa: Andreas Rochholl, Yalda Yazdani és Sebastian Leitner felkeresték az elhalkított női hangokat, 11 helyszínen a perzsa öböltől Teheránig. Betekintést kaphatunk az énekesnők mindennapjaiba, személyes történeteikbe, és Irán sokszínű hagyományaiba. A forgatás során barátságok kötődtek, megerősödött az énekesek közötti, és az őket a világgal összekötő kapcsolat. A film emberközeli dokumentuma az egyre erősödő iráni női hangokról, 2020-ból. A Ritmo pénteki napján kaphat ízelítőt a közönség  az iráni zenei hagyományokból: a Vienna Acoustic Diaries alapítója és több tagja is emigrációban élő perzsa művész.
A vetítés után a film egyik alkotója, az iráni etnomuzikológus Yalda Yazdani válaszol Mesterházy Lili és a közönség kérdéseire.

A filmvetítésre Budapest Ritmo napijeggyel vagy bérlettel lehet belépni a szabad férőhelyek függvényében, illetve az adott vetítésre szóló mozijegy is vásárolható.

Ezeket is nézd meg!