2023. április 12-15. Budapest

Konferencia

Légy része a párbeszédnek!

A zene, mint a változás eszköze – ezt a témát járja körül a Budapest Ritmo kétnapos konferenciaprogramja. Olyan témákkal foglalkozunk, mint zene és szolidaritás, a zene és a társadalmi változások és konfliktusok, a zene gyógyító és megtartó ereje egyéni és közösségi szinten, a kulturális projektek szerepe a városok és a társadalom megújításában. Neves szakértők, magyar és külföldi előadók kalauzolnak a Ritmo szakmai programján, ami kiváló alkalom a tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre. 

A konferencián és a hozzá kapcsolódó exkluzív eseményeken PRO bérlet vásárlásával vehetsz részt. A konferencia nyelve angol.

Konferencia

“Ukrán jazz zenészek a háborúban” kiállítás

Magyar Zene Háza, Előadóterem

Az „Ukrán Jazz zenészek a háborúban” kiállítás a konferencia ideje alatt megtekinthető fénykép-projekt, mely a hadba vonult zenészek történetét tárja fel. A projekt minden zenészről két képet állít egymás mellé: az egyik oldalon a háború előtt aktívan koncertező művészé, a másikon a fegyvert viselő katonáé.

A projektet az Ukrán Intézet a Jazzography.in.ua-val közösen valósítja meg.

A kiállítás megtekinthető PRO bérlettel:
2023. április 14. 11 – 16h és 2023. április 15. 11– 15h között.

Magyar Zene Háza

A Budapest Ritmo Konferencia helyszíne

A nemrégiben nyílt Magyar Zene Háza a  japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus kortárs építészeti remekmű. A Magyar Zene háza sokszínű programkínálatával a zene számtalan élményét tárja fel a látogatók előtt, legyen az egy kiállítás, egy koncert, egy közös zenélés, éneklés, táncolás, egy izgalmas zenepedagógiai foglalkozás, vagy szabadegyetemi előadás. Missziójának tekinti a magyar valamint a külföldi népzene, a tradicionális és populáris zene, és nem utolsó sorban a klasszikus zene értékeinek ápolását, bemutatását. 

Magyar Zene Háza

©LIGET-BUDAPEST_Palkó-György